Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted unsalted peanuts
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves; plus extra cut into slices, for garnishing
- 6 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves separated
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see Tips)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 eggs
- 500 g water
- 350 g peeled raw prawns
- bean sprouts, for garnishing
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2553.5 kJ / 608 kcal
- Proteine
- 34.6 g
- Carboidrati
- 62 g
- Grassi
- 22.8 g
- Grassi saturi
- 4 g
- Fibre
- 6.6 g
- Sodio
- 1831.7 mg
Ricette alternative
Quick massaman beef curry
40min
Thai green chicken curry
30min
Pork san choy bau
25 min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Curry laksa
45min
Asian chicken noodle salad
45min
Thai beef salad with noodles
1h
Prawn and chicken laksa
40min
Chicken pad thai
55min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min