Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Proteine
- 29.5 g
- Carboidrati
- 16.1 g
- Grassi
- 35.9 g
- Grassi saturi
- 21.3 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodio
- 1071.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Lamb saag
1h 30min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai beef salad
1h 15min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Lamb korma
4h
Thai red curry paste
15min
Thai red curry paste
10min
Chiang Mai noodles
25 min
Curry laksa
45min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min