Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
- 900 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (optional)
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1138.4 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Kohlenhydrate
- 17.3 g
- Fett
- 19.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 7.7 g
- Ballaststoff
- 3.9 g
- Natrium
- 678.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krupnik z grzybami
45min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1 Std.
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa caldo verde
45min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kartoflanka
55min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min