Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1 główka czosnku, w łupinie
- 1 łyżka soli, plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
- pieprz czarny, mielony, do posypania czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania czosnku
- 500 g wody
- 800 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
-
1
gałązkę rozmarynu, świeżego
oder 1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego - 80 - 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1508.6 kJ / 360.6 kcal
- Protein
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 39.2 g
- Fett
- 21.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 11 g
- Ballaststoff
- 4.7 g
- Natrium
- 602.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1u. 50min
Ossobuco po mediolańsku
1h 10 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée ziemniaczane
50 min