Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 480.8 kJ / 114.9 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Kohlenhydrate
- 16.6 g
- Fett
- 5.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 3.5 g
- Ballaststoff
- 3.1 g
- Natrium
- 417.7 mg
Alternative Rezepte
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1h 15min
Barszcz do pasztecików
2h 5min
Zupa ogórkowa
30min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Krupnik z grzybami
45min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10min
Kapuśniak
50min
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Góralska kwaśnica
1h 30min
Kapuśniak kaszubski
45min