Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Schweinehaxen und Kartoffeln
- 750 g Wasser
- 2 Schweinehaxen (ca. 2 kg insgesamt), quer halbiert
- 3 TL Salz
- 3 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
Malzsauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Öl
- 300 g Malzbier
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 4204 kJ / 1004 kcal
- Protein
- 74 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 59 g
- Fibre
- 3.2 g
Alternative recipes
Gefüllte Ente
3 godz. 15 min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 godz. 40 min
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3 godz. 30 min
Glasierte Spareribs
6h 30min
Spareribs vom Grill
6h 45 min
Honig-Senf-Spareribs
4h 20min
Leberknödelsuppe
45 min
Sauerbraten
72h
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 45 min