![Opéra de foie gras Opéra de foie gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/837A2A8D-9474-4DE5-89C5-DA47B9173786/Derivates/70B984B5-E174-4A61-88B4-78D12C905B61.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La gelée au maury
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de vin rouge, type maury
- 20 g de chocolat noir amer
Le biscuit aux noix
- 85 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 75 g de cerneaux de noix
- 2 œufs
- 10 g de beurre doux
- 2 blancs d'œufs
Le foie gras
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g env.)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de vin rouge, type maury
- 10 g de liqueur de café
- 1 c. à café de cacao en poudre
- ½ c. à café de café instantané
- 600 g d'eau
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1167.4 kJ / 282.1 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Carbohydrates
- 8.3 g
- Fat
- 24.7 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 0 mg
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