Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teigboden
- 100 g Zucker
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 450 g Mandeln
- 180 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 40 g Schlagobers
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 4 EL Marillenmarmelade, falls gewünscht mit etwas Rum verrührt
- 200 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 1 TL Kokosfett (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 508 kJ / 121 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Nussecken
4h
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Tiramisu Torte
6hod. 40min
Mokka-Nuss-Stangerl
2h 25min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17u.
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10min