![Mandelecken (Nussecken) Mandelecken (Nussecken)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/149038.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teigboden
- 100 g Zucker
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 450 g Mandeln
- 180 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 40 g Schlagobers
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 4 EL Marillenmarmelade, falls gewünscht mit etwas Rum verrührt
- 200 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 1 TL Kokosfett (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 508 kJ / 121 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 godz. 15 min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Brabanter Knöpfe
1h 30 min
Nussecken
4h
Wiener Rehrücken
3h 40min
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min