Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbteig
- 100 g Zucker
- 330 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Backpulver
Topfenfülle und Fertigstellung
- 400 g Birnen, geschält, entkernt und geviertelt
- 100 g Wasser
- 160 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 300 g Milch
- 45 g Sonnenblumenöl
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
- 2 Eier
- 500 g Topfen, 20% Fett
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1790 kJ / 428 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 2.1 g
Alternative recipes
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 Std.
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2u. 45min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1hod. 10min
Ölkuchen mit Marillen
1hod.
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min