Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbteig
- 100 g Zucker
- 330 g Weizenmehl, universal
- 130 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Backpulver
Topfenfülle und Fertigstellung
- 400 g Birnen, geschält, entkernt und geviertelt
- 100 g Wasser
- 160 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl für die Arbeitsfläche
- 300 g Milch
- 45 g Sonnenblumenöl
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
- 2 Eier
- 500 g Topfen, 20% Fett
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1790 kJ / 428 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 2.1 g
Alternative recipes
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30 min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 godz. 40 min
Schneewittchentorte
5h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min