Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- 2 Prisen Salz
Füllung
- 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Walnusshälften
- 80 g Zucker
- 50 g Paniermehl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Zimt
- 60 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken
Vanillesauce
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1730 kJ / 413 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 20 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 3.7 g
- Sodium
- 76 mg
In Collections
Alternative recipes
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Bärlauchstrudel
1h 30min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Grießnockerl
30 min
Zwetschgenknödel
1h 10min
Gebackene Holunderblüten
1h 30min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2h
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Strudelgrundteig
45 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min