Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- 2 Prisen Salz
Füllung
- 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Walnusshälften
- 80 g Zucker
- 50 g Paniermehl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Zimt
- 60 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken
Vanillesauce
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1730 kJ / 413 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 20 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 3.7 g
- Sodium
- 76 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2h 30min
Zwetschgenknödel
1h 10 min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 Std.
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.
Strudelgrundteig
45min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 godz.
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50 min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 Std. 15 Min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Topfenstrudel
2 godz. 10 min