Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 130 g di burro a pezzi
Ripieno
- 80 g di mandorle pelate
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 2 uova
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 2050 kJ / 490 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 27 g
In Collections
Alternative recipes
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta di limone e mandorle
1h 20 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Plumcake sciroppato
55min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata mele e cannella
1h 20 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Ciambella alle pesche
50min
Torta ricotta e pistacchio
8h
Streusel alle fragole (senza glutine)
2h
Torta di mele e nocciole
1h