Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 150 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
- 240 g Dinkelkörner
- 150 g Vollrohrzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 5 Eier
- 1 TL Backpulver
- 2 Dosen Birnen, abgetropft, in Stücken (ca. 2 cm)
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 Päckchen Sahnesteif
- 250 g Sauerrahm
- Schokoladenraspel, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 930 kJ / 222 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Schlosserbuben
9 Std.
Erdbeer-Zitronen-Torte
5h
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 Std. 30 Min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 Std. 45 Min
Haselnusstorte
3h 15min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min