Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Zimt, gemahlen
Germteig und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 80 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1000 g Zwetschken, frisch, der Länge nach halbiert und entsteint
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 932 kJ / 223 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodium
- 109 mg
Alternative recipes
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Marillenmarmelade
35 Min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Ribiselschnitten
1 Std.
Topfengolatschen
50 Min
Apfelschlangerl
2h
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Nussstrudel
2 godz. 30 min