Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Sachermasse
- 130 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 180 g Feinkristallzucker
- 130 g Zartbitterkuvertüre, grob gehackt
- 40 g Staubzucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
Füllung, Glasur und Fertigstellung
- 250 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 EL Rum
- 100 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 350 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1988 kJ / 475 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 28 g
- Saturated Fat
- 17 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 92 mg
Alternative recipes
Marillenkuchen
1ч. 10 мин.
Bananenschnitten
3ч.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Ribiselschnitten
1h
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Zwetschkenfleck
1ч. 30 мин.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Schokofinger
1ч. 30 мин.
Ribiseltorte mit Schneehaube
1ч. 10 мин.
Topfenstrudel
2h 10 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1ч. 30 мин.
Malakofftorte
10ч. 20 мин.