Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish
- 75 g di acqua
- 1 pizzico di lievito di birra fresco (la dose esatta è 0,1 g)
- 75 g di farina tipo 1 w 280 (vedere varianti) + q.b. per infarinare
Impasto
- 150 g di farina tipo 1 w 280 + q.b. (vedere varianti)
- 45 g di acqua
- 4 ½ g di sale
- 1 ½ g di lievito di birra fresco
- 45 g di cubetti di ghiaccio
- olio extravergine di oliva q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 962 kJ / 230 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Baguette
4 Std.
Baguette tradizionale
15h 35min
Panini all'olio
3 Std. 10 Min
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Pane pugliese
29h 20min
Pane barese
6 Std. 15 Min
Panini al latte
4 Std. 50 Min
Mantovanine
2 godz. 45 min
Panini rosette
23h 20min
Rosette
5h 20min