Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 50 g de sucre en poudre
- beurre, pour les moules
- farine de blé, pour fariner
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre vanillé maison
- farine
- farine, pour les moules
La crème d'amande et la finition
- pistaches, décortiquées et non salées, concassées, pour la finition
- 3 œuf
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g d'amandes en poudre
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 oranges, détaillées en suprêmes
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1797 kJ / 430.9 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Carbohydrates
- 37.9 g
- Fat
- 27.1 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Financiers au pralin
1 Std. 35 Min
Amaretti aux abricots
30 Min
Crumble sans gluten aux prunes
55 Min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Bouchées chocolat et noix
25min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Tartelettes choco-raisins
1 Std.
Cheesecake abricot-basilic de Claudine
4h
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 Min
Cake mi-figue mi-raisin
55 Min
Ginger nuts
1 Std.