Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g Haferflocken
- 500 g Wasser
-
20
g frische Germ, zerbröselt
or 2 TL Trockengerm (8 g) - 2 EL Honig
- 100 g Sonnenblumenöl, etwas mehr für die Hände
- 200 g Roggenmehl
- 380 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Fenchelsamen, ganz, nach Geschmack (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1738 kJ / 415 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 61 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 4.8 g
Alternative recipes
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Türkisches Fladenbrot
2 godz. 10 min
Sesam-Stangen
1h
Ciabattabrötchen
1h 40min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Laugen-Zwiebel-Käse-Brötchen
1h 40min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min.
Erdäpfelfladenbrote
12h
Würziges Fladenbrot
1h 40min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min