Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 3 EL frische Rosmarinnadeln
- 150 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 50 g Wasser, kalt
- ½ TL Zucker
- 15 g frische Germ
- 1 - 2 Sardellenfilets, in Öl eingelegt, nach Geschmack
- 35 g Butter, in Stücken
- 115 g Sauerrahm
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr zum Bestreuen
- natives Olivenöl extra zum Einfetten und Beträufeln
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 5004 kJ / 1196 kcal
- Protein
- 40 g
- Carbohydrates
- 150 g
- Fat
- 48 g
- Fibre
- 13 g
Alternative recipes
Handsemmerl
10h 55min
Erdäpfelfladenbrote
12h
Nussbrioche
1h 30min
Buchweizen-Knabberstangen
2u.
Dille und Feta Fladenbrot
1h 20min
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1u. 50min
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4u. 30min
Rosmarin-Thymian-Chips
2u.
Astra-Schrippen
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Knäckebrot mit Parmesan und Rosmarin
1u.
Roggenfladenbrot
2u. 10min
Pizzakipferl
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