Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g di cipolla dorata in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 160 g di riso per minestre
- pepe nero macinato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1125 kJ / 269 kcal
- Protein
- 8.1 g
- Carbohydrates
- 37.8 g
- Fat
- 10.6 g
- Fibre
- 5.6 g
In Collections
Alternative recipes
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1h 25 min
Cavati con le fave
13h 20min
Favata sarda
1h
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Fave in umido
1h
Antica minestra ai broccoletti
45min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10 min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50min