Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 456 kJ / 109 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Carbohydrates
- 2.1 g
- Fat
- 9.2 g
- Fibre
- 0.7 g
In Collections
Alternative recipes
Pesto di carote e noci
10 Min
Burger di zucchine
1 Std.
Pesto radicchio e noci
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Polpette di radicchio e ricotta
1 Std.
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Polpette di ricotta
50min
Pesto di ricotta e noci
10 Min
Sugo di spinaci veloce
30 Min
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50min
Polpette di tonno e ricotta
20 Min
Sugo all'ortolana
1h 5min