Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 280 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 260 g Butter, weich, in Stücken
- 9 Eier
- 200 g Feinkristallzucker (am besten Backzucker)
- 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack
- 3 EL Schokoladenraspel, zum Bestreuen (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1790 kJ / 428 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 32 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3h 40 min.
Prinzen-Cake Pops
5 godz.
Elisenlebkuchen
2h 40 min
Zottelige Kokosmonster
9 godz. 30 min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2 godz. 50 min
Soufflierte Zwetschken
40min
Bambas mit Puddingcreme
2j 20 menit
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 30 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Lebkuchenmänner
2 godz. 50 min
Mohntorte mit Schokoglasur
1 godz. 15 min