Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 170 g Zucker
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 3 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Rum (optional)
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Speisestärke
- 750 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
-
1
TL Zimt, gemahlen
or 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1274 kJ / 304 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Osterpinzen
2h 50min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min.
Hausfreunde
50min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min