![Brennnessel-Eier-Nockerl Brennnessel-Eier-Nockerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c6d45497-1eb9-4ce0-9f98-cfa670397a36/Derivates/b2cda394-bdc8-4ba5-b784-2f96dd42cc71.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 9 Eier (Größe M)
- 2 TL Salz
- 75 g Schlagobers
- 100 g Brennnesselblätter
- 300 g Milch
- 50 g Sonnenblumenöl
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 500 g Weizenmehl, griffig
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 2 - 3 EL Butter
- Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2505 kJ / 598 kcal
- Protein
- 22 g
- Carbohydrates
- 64 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 4 g
Alternative recipes
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30 min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 min
Linsenrösti mit Apfel-Sauerkraut
1h
Topinambur-Puffer mit Ricottakren
30 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Mohnnudeln
1h 30 min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Eiernockerl
30 min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min