Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1688 kJ / 403 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Carbohydrates
- 46.5 g
- Fat
- 17.3 g
- Fibre
- 7.1 g
In Collections
Alternative recipes
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1 Std. 50 Min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Kirschenstrudel
1h 45min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55min
Buttermilchnudeln mit Bröseln
1h 45min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2h
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1h 15min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1h 30min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Strudelgrundteig
45min