Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1688 kJ / 403 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Carbohydrates
- 46.5 g
- Fat
- 17.3 g
- Fibre
- 7.1 g
In Collections
Alternative recipes
Kardinalschnitten
3j
Somloer Nockerl
9h
Sacher-Gugls
1h 30 min
Mostschober
2h
Wels mit Kümmel-Borschtsch
1 godz. 15 min
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Bambas mit Puddingcreme
2h 20min
Marillensüppchen mit gebackenen Grießnockerln
1h 50 min
Spagatkrapfen
11h 50min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30 min
Mohnstrudel
2h 30min
Kirschenstrudel
1h 45min