Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 300 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 1 Prise Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 100 g Mandeln
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Zucker
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 1200 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1016 kJ / 243 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Tortenboden
45 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min