Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Mehl
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Kuchen und Fertigstellung
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 150 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 3 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 100 g Saure Sahne
- 350 g Sauerkirschen, entsteint
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1548 kJ / 369 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 20 g
In Collections
Alternative recipes
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Tortenboden
45 min
Zwetschgenkuchen
2h
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min