Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Sultaninen
- 200 g Wasser
- 50 g Rum
- 50 g Orangensaft
- 120 g Zucker
- 100 g Mandeln
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 200 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1383 kJ / 330 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 15 g
In Collections
Alternative recipes
Linzer Torte
3h
Mürbeteig
5p
Linzer Torte
2h 10 min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1óra 30p
Königskuchen
9 godz. 30 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Springerle
26 Std. 20 Min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Hefegrundteig, süss
1óra
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min