Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Sultaninen
- 200 g Wasser
- 50 g Rum
- 50 g Orangensaft
- 120 g Zucker
- 100 g Mandeln
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 200 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1383 kJ / 330 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 15 g
In Collections
Alternative recipes
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Linzer Torte
3h
Linzer Torte
1 Std.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Englische Früchtekuchen
3u. 30min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 Min
Königskuchen
9 godz. 30 min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Linzer Weihnachtstorte
2h
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min