Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 5 - 6 Äpfel, säuerlich, klein (à ca. 180 g), z.B. Cox orange
- 3 EL Zitronensaft
- 120 g Zwieback, in Stücken
- 100 g Mandeln
- 3 Kardamomkapseln
- 175 g Zucker
- 1 Orange, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (30 g)
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Kl. M)
- 80 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 60 g Milch
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1772 kJ / 423 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5 min.
Zitronenkuchen
4sa
Hefe-Gugelhupf
7h
Marmor-Gugelhupf
3u.
Käsekuchen
4u. 30min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2u. 30min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Zwetschgenkuchen
2u.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2u. 30min