Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 5 - 6 Äpfel, säuerlich, klein (à ca. 180 g), z.B. Cox orange
- 3 EL Zitronensaft
- 120 g Zwieback, in Stücken
- 100 g Mandeln
- 3 Kardamomkapseln
- 175 g Zucker
- 1 Orange, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (30 g)
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Kl. M)
- 80 g Speisestärke
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 60 g Milch
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1772 kJ / 423 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Hefe-Gugelhupf
7h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5 min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 Std. 45 Min
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45 min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min