Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Streifen (1 cm)
- 100 g Gouda, mittelalt, in Stücken (2 cm)
- 100 g Buchweizenmehl
- 100 g Weizenmehl
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Zucker
- ½ TL Paprika edelsüß
- 6 Prisen Pfeffer
- 3 Eier (Kl. M)
- 100 g Milch
- Öl zum Einfetten
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 8 EL Schnittlauch, in Röllchen
- 1 Endiviensalat, geputzt, in mundgerechten Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2122 kJ / 507 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 33 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelwaffeln
1h 10 min
Herzhafte Waffel-Sandwiches
35 Min
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40 min
Pizzawaffeln
30 min
Pizzawaffeln
35 Min
Herzhafte Germknödel
2j
Pikante Waffeln mit Radieschen-Quark
30 min
Süßkartoffel-Schupfnudeln mit Salbei
1h 10 min
Maiswaffeln mit Guacamole
55 Min
Rosmarin-Parmesan-Waffeln
30 min
Hefewaffeln
50 menit
Apfel-Zimt-Waffeln
45 Min