Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser
- 60 g Zucker
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 370 g Mehl
- ½ TL Salz
- 80 g Butter
- 2 Prisen Zimt und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Crème fraîche
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Äpfel, rotschalig (1-2 Stück), in Scheiben (ca. 5 mm)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1585 kJ / 379 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Hefezupfbrot mit Zimt
2hod. 10min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40 Min
Blini mit Paprikaragout
2h
Hefe-Igel (süß)
1 godz. 50 min
Zitronen-Poke-Cake
2 godz. 45 min
Frozen Yoghurt
6 Std. 30 Min
3-Gänge-Pizza
1h 25min
Zwetschgen-Scones
40 Min
Double Choc Pancakes
40 Min
Cheddar-Salbei-Scones
40 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Käseecken zum Zupfen
1 godz. 50 min