Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Öl
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 900 g Wasser
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Essig
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Pck. Spätzle, frisch (ca. 800 g), aus dem Kühlregal
- 8 Wiener Würstchen (4 Paar)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3230 kJ / 769 kcal
- Protein
- 33 g
- Carbohydrates
- 58 g
- Fat
- 43 g
- Fibre
- 8.9 g
In Collections
Alternative recipes
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Maultaschen
2h 30min
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Schwäbische Lasagne
45 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 Min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3u.
Dinnete
2u.