![Petits pains aux raisins Petits pains aux raisins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/503BF872-83BE-4CCA-9476-855E3BE4911B/Derivates/4A571C47-C6BF-452F-A8E5-25C169DF5B5C.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (la plaquette entière)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de farine de blé, type 55
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de raisins secs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1173 kJ / 279 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Carbohydrates
- 35.5 g
- Fat
- 12.7 g
In Collections
Alternative recipes
Croissant
16h
Chausson aux pommes
1 Std. 30 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Petits pains au chocolat
13 Std.
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Baguette
3h 45min
Pâte levée feuilletée
12 Std. 30 Min
Pâte feuilletée maison
1 Std.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pain au chocolat
24 Std.