Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 3 Eier
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Belag
- 2 Gläser Sauerkirschen (à 350 g Abtropfgew.), abgetropft
- 140 g Zucker
- 3 Eier
- 20 g Zitronensaft
- 600 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Quark
- 150 g Öl
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1296 kJ / 309 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 0.8 g
Alternative recipes
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20 min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min