![Galette des rois ananas e Rum Galette des rois ananas e Rum](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B5E4B0E-8695-4A21-B292-8B41C08E6E08/Derivates/c7882d57-b567-405f-9c5f-8a7bf5cbfb2a.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura all'ananas
- 60 g di mandorle pelate
- 600 g di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di zucchero di canna
- 50 g di Rum
- 40 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione.
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 3322 kJ / 795 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Carbohydrates
- 78 g
- Fat
- 48.7 g
In Collections
Alternative recipes
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Sgaiozzi
3h 30 min
Casunziei all'ampezzana
1 godz. 30 min
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Budino al cocco brasiliano
1 godz. 30 min
Girelle al cioccolato
9hod. 40min
Polvorones al limone
13u.
Pain aux raisins
4h 30min
Panone di Natale
2h 30 min
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Pipette primaverili
45 Min