Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quicheteig:
- 100 g Dinkelkörner
- 100 g Dinkelmehl Type 630
- 100 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
- Backerbsen oder Bohnen zum Blindbacken
Belag:
- 250 g Wasser
- 350 g Möhren, in 5 mm Scheiben
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 20 g Olivenöl
- 12 Salbeiblätter, in feinen Streifen
- 100 g Sahne
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2469 kJ / 591 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 42 g
- Fibre
- 7.9 g
Alternative recipes
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 Std.
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 Std. 20 Min
Kürbisquiche
2 godz. 5 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Kürbis-Tarte
2 godz. 35 min
Möhrenquiche
1 Std. 30 Min
Porree-Feta-Tarte
2h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 Std. 20 Min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 Std. 30 Min
Vollkorn Mangold-Quiche
1 Std. 30 Min