Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 684 kJ / 163 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 2 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Roggensauerteig
96h 20min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Erdäpfelpolster
14h 40min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min