Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 684 kJ / 163 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 2 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Speck-Käse-Stangerl
14 Std. 45 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Knusperspitze
5h 30min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.