Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Dinkelkörner
- 300 g stückige Tomaten aus der Dose
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Honig
- 1 EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe oder gekörnte Brühe
- 50 g Öl
- 1 TL Salz
- 200 g Frischkäse
- 500 g Sauerkraut, frisch oder im Beutel, lange Fäden grob zerkleinert
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel, gemahlen
-
1
EL Thymian, getrocknet
or Majoran, getrocknet
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 314 kJ / 75 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 3 g
- Fibre
- 1.7 g
Alternative recipes
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 godz. 20 min
Pizza Margherita
1h 45 min
Pizza mit Kohl und Speck
2h
Sauerkrauttaler
2 godz. 20 min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10 min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1h 25min
Potato pie
1h 40min
Sauerkraut-Stangenbrot
2h
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35 min
Erdäpfelfladenbrote
12 Std.
Mehrkorn-Focaccia
2 Std. 5 Min
Sattmacher-Pizza
1h