Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Milch
- 20 g Zucker
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 300 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 40 g Rosinen
-
30
g Rum
or 30 g Apfelsaft - 1000 g Äpfel, in Spalten (1 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 150 g brauner Zucker
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 150 g Mandeln
- 3 EL Paniermehl
- 1 Eigelb
- 2 EL Sahne
- Nutrition
- per 12 Stücke
- Calories
- 17894 kJ / 4275 kcal
- Protein
- 82 g
- Carbohydrates
- 557 g
- Fat
- 169 g
- Fibre
- 58.6 g
In Collections
Alternative recipes
Süßkartoffel-Grapefruit-Suppe
50 Min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10min
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Far Breton
9h 20 min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Apfeltarte
1h
Englische Früchtekuchen
3h 30 min
Sesamstollen
32 Std.
Quitten-Tarte-Tatin
2h