Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Senfkörner, gelb
- 80 g Zucker
- 150 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 70 g Sonnenblumenöl
- 250 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Apfelessig zum Auffüllen (optional)
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 589 kJ / 141 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Wurstaufstrich
10min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Suppengrundstock
20min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Gebackene Leberknödel
2h
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Wurstknödel
1h 20min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Liptauer
15min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Powidl
8h