Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 300 g Karotten, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Senfkörner, gelb
- 80 g Zucker
- 150 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 70 g Sonnenblumenöl
- 250 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Apfelessig zum Auffüllen (optional)
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 589 kJ / 141 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Kürbisketchup
2h 5 min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Powidl
8h
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Feine Streichwurst
14h 30min
Kräutertopfen
15 Min
Eingelegte Honiggurken
10 Std. 15 Min
Bröselknödel
40 Min