Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 40 g Mandeln, geschält
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g frische Beeren, gemischt (z. B. Ribisel, Heidelbeeren, Himbeeren), etwas mehr zum Dekorieren
- 80 g Staubzucker
- 100 g Frischkäse (Doppelrahmstufe)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1387 kJ / 331 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 31.1 g
- Fat
- 20.8 g
- Saturated Fat
- 11.2 g
- Fibre
- 1.1 g
In Collections
Alternative recipes
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"
2 godz. 35 min
Brownies mit Ribiselsorbet
5 Std.
Obstkuchen
1 godz.
Oster-Cupcakes
1 godz. 10 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1 godz. 30 min
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 godz. 35 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Bananennussbrot
1 godz. 10 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min