![Rahmdalken mit Erdbeeren Rahmdalken mit Erdbeeren](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f3f94e6c-86fd-4333-8df1-e39ae4594cdf/Derivates/56b3afd6-c771-4b9a-8487-9992e3303656.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 350 g Erdbeeren
- 3 EL Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 230 g Weizenmehl, universal
- 250 g Sauerrahm
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 - 30 g Butterschmalz, zum Ausbacken
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1986 kJ / 475 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 59 g
- Fat
- 22 g
- Saturated Fat
- 12 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 111 mg
In Collections
Alternative recipes
Eiernockerl
30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 мин.
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenschmarrn
50 мин.
Grießauflauf
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 мин.
Topfenpalatschinken
1h 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1ч. 5 мин.
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 мин.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1u. 25min