Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 250 g Mehl
- 120 g Zucker
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 TL Spekulatiusgewürz
Orangensauce
- 100 g Orangen, filetiert (siehe Tipp)
- 30 g brauner Zucker
Orangenkompott
- 150 g Wasser
- 10 g Zucker
- 1 Pck. Tortenguss, weiß
- 170 g Orangen, filetiert (siehe Tipp)
- 1 EL Orangenlikör
Creme
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 40 g Zucker
- 200 g Frischkäse
- ½ Orange, unbehandelt, Schale dünn abgerieben
Fertigstellung
- essbarer Glitzerstaub, gold, zum Verzieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2962 kJ / 708 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 71 g
- Fat
- 42 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2h 55min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 Std. 40 Min
Mandel-Exoten-Kuchen
50 Min
Éclairs
4h
Schokoladensalami
4h
Erdbeer-Macarons
26 godz.
Pavlova-Küsse
1hod. 40min
Backmischung für Tassenkuchen
20 Min
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Macarons
26 godz.
Baisergeister
4h
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 Std. 15 Min