Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 180 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 180 g Milch
- 280 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 70 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, Menge nach Geschmack
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Schmand
- 80 g Himbeeren, frisch, zum Garnieren
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 15 g
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1531 kJ / 366 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronenschnecken
3 Std. 30 Min
Zitronen-Baiser-Kuchen
3u.
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Gratinierte Mandelcrêpes
1 Std. 45 Min
Himbeertarte mit Mandeln
2 Std. 30 Min
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 Std. 40 Min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Karamell-Cheesecake
7 godz. 15 min
Käsekuchen mit Mohn
7 godz.
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45min
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min