Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 EL Milch (siehe Tipp) (optional)
- 1 gestr. EL Speisestärke
- 250 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 25 g Pistazien, gehackt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 965 kJ / 231 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 42 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45min
Gedrehter Hefezopf
2h
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1h 15min
Zitronen-Poke-Cake
2h 45 min
Perlgraupenrisotto
1h
Orangenküchlein
50 Min
Rugelach mit Pistazienhalva
3h 20min
Hefezopf
2h 30min
Johannisbeerkranz
6h
Karnevalsmasken
2h
Puddingschnecken
2h
Käseecken zum Zupfen
1h 50min