Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Mehl
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum EInfetten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 100 - 150 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
-
180
g Cheddar, in Stücken
or 180 g Gruyère, in Stücken - 150 - 200 g Ziegenfrischkäse, z.B. von Buko
- 4 Eigelb
- 200 g Crème fraîche
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2079 kJ / 497 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 35 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Quiche Lorraine
50min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30 min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 godz.
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40 min
Käse-Tomaten-Quiche
1h 20 min
Möhrenquiche
1h 30 min
Frühlingstarte
1h 40 min
Spinattarte
1h 20 min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Bunte Paradeiser-Quiche
1h 30 min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 godz. 45 min
Tarte provençale
1h 40 min