Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 380 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 105 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier (Größe M)
- 1 Eidotter
- 10 g frische Germ
- 280 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 290 g Butter, weich, in Stücken
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Kirschwasser (optional)
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 120 g Schlagobers
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2712 kJ / 648 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 45 g
- Saturated Fat
- 23 g
- Fibre
- 2.7 g
In Collections
Alternative recipes
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 godz. 15 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Susi-Torte
25h 45min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Indianer mit Schlagobers
2 godz. 15 min
Kardinalschnitten
3h
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Mohntorte mit Schokoglasur
1 godz. 15 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min