Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 240 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 TL Backpulver
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- Butter, zum Einfetten
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 - 3 Gewürznelken
- 400 g Weißwein
- 300 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 5 - 6 EL Schokoladenraspel zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1867 kJ / 446 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Carbohydrates
- 44.1 g
- Fat
- 27.7 g
- Saturated Fat
- 13.7 g
- Fibre
- 1.8 g
In Collections
Alternative recipes
Heidelbeermarmelade
55 Min
Marillenmarmelade
35 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Omas Schokoladenobstkuchen
55 Min
Kardinalschnitten
3u.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 Min
Mini-Schaumrollen
1hod. 40min
Eierlikörtraum
2h