Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Creme
- 1 Vanilleschote
- 250 g Schlagobers
- 10 g Orangenlikör
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
Teigboden
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 25 g Feinkristallzucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 1 Eidotter
Fertigstellung
- 300 g Wasser
- 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 0.1 g
In Collections
Alternative recipes
Punschkrapferl
1h 5min
Haselnussbusserl
9h 30 min
Somloer Nockerl
9 Std.
Kugelige Mozarttorte
5 Std. 30 Min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Kardinalschnitten
3h
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min
Cremeschnitten
4h
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Spitzbuben mit Eierlikör
10h 40 min
Kokoskuppeln
2h 50 min
Eisweintascherl
1 godz. 20 min