Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Creme
- 1 Vanilleschote
- 250 g Schlagobers
- 10 g Orangenlikör
- 250 g weiße Kuvertüre, in Stücken
Teigboden
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 25 g Feinkristallzucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben
- 1 Eidotter
Fertigstellung
- 300 g Wasser
- 400 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 10 - 20 g Kokosfett, gehärtet (z. B. Ceres) (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 0.1 g
In Collections
Alternative recipes
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1h 30min
Kokoskuppeln
2 godz. 50 min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Mostschober
2h
Cremeschnitten
4h
Kleine Charlotte
4h 50min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Punschkrapferl
1h 5min
Kardinalschnitten
3 Std.
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Bananenschnitten
3 Std.