Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 20 g Baisergebäck
- 150 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Mehl
- 75 g Öl
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 100 g Saure Sahne
- 750 g Wasser, heiß
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Frischkäse
- ½ Zitrone, Bio, in dünnen Scheiben, zum Garnieren (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1617 kJ / 386 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 31 g
- Fat
- 25 g
In Collections
Alternative recipes
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min
Zitronen-Baiser-Torte
2j 10 menit
Coleslaw Hawaii
25 min
Champagner-Trüffel-Torte
14h
Karamell-Beeren-Tarte
2j
Dresdner Eierschecke vom Blech
4j 30 menit
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 menit
Baisergeister
4 Std.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2j 30 menit
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3sa
Butter-Apfel-Kuchen
3sa