Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1326 kJ / 317 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
Alternative recipes
Kaiserschmarrn
35 Min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Russenzopf mit Cranberries
3h
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2h
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min
Apfel-Meringue-Crumble
2h