Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 200 g Weizenmehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g frische Johannisbeeren
- 1 geh. EL Maisstärke (z. B. Maizena)
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Rahm
- 40 g Maisstärke (z. B. Maizena)
Baiser
- 150 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1326 kJ / 317 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
Alternative recipes
Zimt-Nuss-Schnecken
2h 10min
Erdbeerkonfitüre
30 Min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min
Kaiserschmarrn
35 Min
Marmorkuchen
2h 10min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Nuss-Striezel
1h 30min
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30min
Russenzopf mit Cranberries
3u.
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2u.
Erdbeer-Quarkroulade
1h 30min